Szolgáltatások

3D nyomtatás:

- egyedi alkatrészgyártás: számos eset adódik, amikor olyan alkatrészre van szükségünk, amely már nem kapható, nem pótolható, esetleg csak egy nagyobb drága egység részeként beszerezhető. Ezekben az esetekben megfelelő ez a szolgáltatásunk. A sérült, törött alkatrész alapján elkészítjük 3D nyomtatással a megfelelő alapanyagból az új munkadarabot.

- prototípus gyártás, termékfejlesztés: A termékfejlesztés és az új termékek gyártását megelőző fejlesztési/tesztelési munkák során elengedhetetlen, hogy prototípusokat és nullszériákat készítsünk. Hagyományos módon ezek rendkívül költséges és hosszú munkafolyamatok. A 3D nyomtatás segítségével ezek a folyamatok lerövidíthetőek, sokkal költséghatékonyabbá tehetőek. Elkészítünk bármilyen műanyag prototípust rövid határidővel, legyen az kész munkadarab vagy öntőforma.

- kis szériás gyártás: 3D nyomtatással többé nem ütközik falakba az aki csak 1-500db terméket vagy alkatrészt szeretne gyárttatni. Ezek a mennyiségek ipari eljárásokkal a szerszámok bekerülési költségei miatt nem lehetnek rentábilisek, de 3D nyomtatással el tudjuk készíteni egyedi igényeinek megfelelő kisszériás műanyag vagy gumi alkatrészeit.

- építészeti makett készítés: Hogyan támogatja a modern technológia az építészek munkáját? A tervek és modellek rövid idő alatt, méretponosan kézzelfoghatóvá vállnak. Egy papíron vagy monitoron megtekinthető modell is látványos, de egy valódi makettnél jobban semmi nem szemlélteti terveinket. A makett részletekben történő nyomtatásával szétszedhető épületeket lehet megvalósítani, ahol a külső megjelenés mellett a belső elrendezések és terek is kiválóan prezentálhatóak.

- emléktárgyak: 3D nyomtatással egyedi emléktárgyak, szobrok, kupák készíthetőek legyen szó verseny díjazásról, céges emléktárgyról vagy bármilyen egyéb alkalomról. Létező szobor alapján scanneléssel párosítva teljesen valós kicsinyített másolatot készíthetünk.

- bármilyen egyéb ötlet: a 3D technológia szinte határtalan lehetőségeket rejt, így mindíg előfordul olyan megkeresés amely elrugaszkodik minden ötlettől amivel eddig találkoztunk. Forduljon hozzánk bizalommal ilyen esetekben is, igyekszünk minden új kihívást, ötletet teljesíteni.

3D tervezés:

A 3D tervezés és a hozzá kapcsolódó gyártási technológiák mára teljesen felváltották a hagyományos megmunkálási módszereket. Az általunk készített 3D tervek használhatóak a legtöbb gépipari eljárás során. 3D modellek készítését vállaljuk kész műszaki rajz alapján vagy akár csak ötlet/skiccelt tervek alapján is. A 3D tervezés során lehetőség nyílik a termék megtekintésére, módosítására, továbbfejlesztésére, valamint 3D nyomtatott prototípusok elkészítésére is. Ezzel nem csak jelentősen gyorsítjuk a fejlesztés folyamatát, de jelentős költséget is megtakaríthat, mivel a modell alapján készülő munkadarabokhoz nincs szükség öntőszerszámokra.

3D scannelés:

A 3D scannelés egy olyan eljárás amivel egy meglévő tárgy, termék vagy szerszám alapján tudunk 3D modellt készíteni. Álltalában olyan esetekben alkalmazható, amikor bonyolult, nehezen tervezhető munkadarab 3D modelljére van szükségünk. Amikor másolatot akarunk készíteni például egy szoborról, akkor 3D scannerrel készülő modell alapján kinyomtathatjuk a szobor kicsinyített mását. A scanneléssel rendkívül gyorsan lehet digitalizáni nagyon bonyolult formákat is, olyanokat amelyek hagyományos 3D tervezéssel nem lennének megvalósíthatóak, illetve aránytalanul sok munkával járnának.

Reverse engineering:

A napjainkban zajló ipari digitalizáció egyik rendkívül fontos szegmense, hogy a hagyományos eljárással készült termékeket, szerszámokat és öntőmintákat olyan módon digitalizáljuk, hogy azok kompatibilisek legyenek minden gépipari gyártástechnológiával, illetve modern 3D tervezéssel továbbfejleszthetőek legyenek. Gondoljuk bele, hogy egy szobrász átal faragott gipsz öntőminta milyen lehetőségeket rejt a modern 3D tervezéssel. Egy termékből egy egész termékcsalád fejleszthető. Az egyetlen nehézséget az jelenti, hogy a 3D scanner által digitalizált modell egy polygonháló, amely alapján közvetlenül 3D nyomtatni lehet, de fejleszteni, illetve gépipari technológiák által használni - például CNC megmunkálásra - sajnos nem lehet. Ehhez szükség van egy vektoros modellre amit a "reverse engineering" nevű eljárással kaphatunk. Ennek a lényege, hogy a scannelt modell alapján visszatervezzünk a 3D modellt, úgy, hogy a tervezés közben valóis időben, összehasonlítva látjuk a két 3D modell közötti esetleges eltéréseket. Ezzel a módszerrel a lehető leghatékonyabban lehet digitalizálni, termékeit, szerszámait, öntőformáit.