Referencia munkák

Légszárító tartályának az alkatrésze

Légszárító tartályának az alkatrésze

Ez egy légszárító berendezés víztartályában lévő kapcsoló alkatrész, amely a víz leresztésének szabályozásában kap szerepet. Egyszerű apró alkatrész ami nem szokott sérülni, ezért nincs is külön ilyen, csak tartállyal együtt. 3D nyomtatással ez és bármilyen hasonló alkatrész olcsóbban, egyszerűen és gyorsan pótolható.

Mágneses puskalámpa tartó

Mágneses puskalámpa tartó

3D nyomtatott mágneses puskalámpa tartó. Kis szériás termékgyártással megvalósíthatóak ötletei. Üzlete, vagy műhelye van? Régóta tudja milyen alkatrészre vagy termékre lenne szüksége, de nem tud pont olyat beszerezni? Én megvalósítom az elképzelését legyen szó akár 1 akár 100 darab termékről! Ön tudja mit én tudom hogyan!

Peugeot elektromos kézifék szerkezet javítása

Elektromos kézifék javítás

A képen látható alkatrész egy egészen újszerű Peugeot autó elektromos kézifék szerkezetének belsejében volt. A gyári fogaskerék ledarálódott a szrkezetben. Ilyen alkatrészt nem lehet vásárolni csak egyben komplett kéziféket motorral, szerkezettel és bowdennel együtt. Ez a csomag egészen elképesztő 150ezer forintos áron kapható. 3D nyomtatással egyszerűen és tökéletesen javítható a hiba.

Elektromos főzőlap kapcsolója

Elektromos főzőlap kapcsolója

3D nyomtatott főzőlap kapcsoló. Tipikus példája annak a gyártói hozzáállásnak amikor egy bagatel alkatrészt nem lehet beszerezni. A 21. századi dobja el és vegyen egy újat megoldás helyett egyedileg legyártható az az alkatrész amire szüksége van.

Húsdaráló műanyag alkatrésze

Húsdaráló műanyag alkatrésze

Ez egy konyhai húsdaráló műanyag meghajtó alkatrésze. A gyári alkatrész eltört, 3D nyomtatással ez is könnyen pótolható.

Emeletes torta rejtett váz

Emeletes torta rejtett váz

Ez egy egyedi tervezésű cukrászoknak szánt termék. Állítható, variálható univerzális rejtett torta váz emeletes és esküvői tortákhoz. Segítségével 2-5 emeletes torták készíthetőek. Minden szint 5-13cm közöti magasságban állítható, egy-egy szintre a felette lévő szintek közül bármelyik méret rátehető. A szintek egymáson stabilan állnak a tálcában körbefutó mélyedésben rögzülnek, így stabil biztonságos szállítást biztosítanak. A váz a torta díszitése után teljesen rejtett, szelteléskor egy-egy szint lábakkal együtt egyben könnyen eltávolítható.

Robi 55 motoros kerti gép tanksapka

Robi 55 tanksapka

Ez egy Robi 55 motoros kerti gép 3d nyomtatóval készített tanksapkája. Ez egy régi fajta gép amelyhez már nincsenek forgalomban alkatrészek. 3D nyomtatással ez és az ehhez hasonló problémák egyszerűen és gyorsan orvosolhatóak. Számtalan esetben jelenthet megoldást amikor nem akarják a régi a jól bevált munkaeszközt egy apróság miatt újra cserélni.

Mercedes szívósori geometria szabályzó mechanika javítása

Mercedes szívosor javítása

A modern autógyártásban elterjedt megoldás, hogy a szívósorban csappantyúkkal szabályozzák a levegő áramlását. Ez a megoldás nagyon hasznos mindaddig amíg jól működik. Sajnos sok esetben a csappantyúk mozgását vezérlő mechanika alkatrészei eltörnek. Ilyenkor alkatrész hiányában az egész szívósor cseréje a bevett javítási procedúra. Ennek költsége 100.000-300.000Ft közötti összeg. 3d nyomtatással legyárthatóak a szükséges darabok, így az alkatrész költsége tizedére csökkenthető!

Cukrászipari habverő fogaskereke

Fogaskerék

Ez a fogaskerék egy cukrászipari habverő alkatrésze. 3D nyomtatással szinte akármilyen fogaskerék elkészíthető az egézen apró daraboktól a nagy akár 20cm átmérőjűekig. Fogaskerekek gyártását vállalom már 1 darabtól.

Gema porszóró pisztoly fúvókája

Gema porszóró pisztoly fúvóka

A porszóró műhelyek egyik elengedhetetlen szerszáma a szórópisztoly. Egyedileg gyártott fúvóka a pisztolyhoz, amely teljesen megegyezik a gyárival. Mivel ez az alkatrész külön nem kapható így jelenős megtakarítást érhető el a 3D nyomtatással. Sok hasonló esetben alkalmazható a 3D nyomtatás amikor az alkatrészt csak egy drága egység részeként lehet megvenni önállóan nem.

RC autó kerékfelfüggesztése

RC autó kerékfelfüggesztése

Egy RC autó kerékfelfügesztése amely erősített kiviteben készült. A probléma itt is a megszokott volt, nem lehetett alkatrészt beszerezni. 3D nyomtatással szinte bármilyen alkatrész legyártható. 

Elektromos visszapillantó tükör fogaskereke

Elektromos visszapillantó tükör fogaskereke

Elektromos visszapillantó tükör fogaskereke. Az esetek nagy részében nem kapható alkatrész, hanem a komplett tükör cserére szorul. Sem az automatikusan behajtódó tükröket sem pedig a sima tükröket nem szokták javítani. Az új tükör álltalában nagyon drága a bontott pedig sokszor lutri, vagy még festetni is kell. Jelen esetben csak a sérült fogaskerék pótlására volt szükség töredék költségen. 

Ipari hűtő poltartó eleme

Ipari hűtő polctartó eleme

Ez egy Helkama ipari hűtő polctartó eleme. Ilyen alkatrészt ugyan lehet kapni kerekedelmi forgalomban viszont az általam készített erősített kivitellel gyakorlatilag bármilyen súlyú áru elhelyezhető a polcokon.